> ## Knowledge Base Index
> Fetch the complete knowledge base index at: https://pomoc.inewi.pl/sitemap.xml
> Use this file to discover available pages before exploring further.
> Pure-Markdown content can be obtained by appending a '.md' suffix to the content URLs listed in the sitemap (without the trailing slash).

# Dezaktywacja użytkownika/ów

Każdego użytkownika możesz dezaktywować, aby nie miał już dostępu do konta i przestał wyświetlać się na listach.
Pozwala to na zachowanie historii pracownika w systemie.

## Dezaktywacja

![Dezaktywowanie pracownika na widoku Zespół](https://storage.crisp.chat/users/helpdesk/website/-/b/e/b/7/beb7c735e057c800/dezaktywacjapracownika_1u9gop5.png)

➡️ Na widoku `Zespół` kliknij w ikonę trzech kropek na wybranym użytkowniku i wybierz polecenie `Dezaktywuj`.
💡 Do tego działania potrzebujesz uprawnienia w `Roli` - `Zarządzanie pracownikami`.

Po dezaktywacji użytkownik nie będzie mógł zalogować się do żadnej z naszych aplikacji i zostanie przeniesiony do grupy dezaktywowanych użytkowników.
Wszystkie dane zostaną zachowaną i w każdej chwili będzie można do nich powrócić/przejrzeć/wyeksportować.

Tą operację można cofnąć. W dowolnym czasie możesz reaktywować użytkowników i wysłać im nowe zaproszenie w celu dołączenia do zespołu.

||| Pamiętaj, dezaktywowani użytkownicy są nadal wliczani w Twój aktualnie wykupiony abonament!

Oznacza to, że dezaktywowany użytkownik nie zwalnia miejsca dla nowego. W razie gdy zechcesz dodać kolejnego pracownika, niezbędne będzie dokupienie miejsca do aktualnego abonamentu. 
Opis jak dokupić miejsce dla kolejnej osoby w systemie znajduje się pod tym linkiem: 
[Plan i płatności - zwiększenie limitu pracowników](https://pomoc.inewi.pl/pl/article/plan-i-platnosci-xy23ei/#3-aby-zwiekszyc-limit-pracownikow)